Sunday, July 27, 2008



Kell viis hommikul, päike pole veel eemalt metsa tagant üles saanud, luha kohal hõljub kohati üsna tihe udu, vaikus. Astun üle lageda sooluha eesmärgiga jõe äärde kobrast passima minna, kui korraga kerkivad udust kaks põdra siluetti. Enam liigutada ei saa, kükitan keset lagedat maha ja üritan pildistada. Udu ja veel üsna nõrk valgus teevad kaameral fookuse leidise raskeks, suristan tükk aega enne kui esimese klõpsu saan. Põdrad tulevad vaikselt lähemale...


Vahepeal tuli tuttav pisikeste sarveköntidega sokupoiss mu selja taha, nuusutas mu üle ja veendunud, et see on see kaameraga tüüp kes ikka aeg-ajalt läbi astub, tatsas vaikselt eemale omi asju ajama.
Saanud soku käitumisest julgust astus põdramammi oma aastase pullihakatisega läehmale. Lõpuks jäid nad mind vahtima. Tegin põdra kutset ja siis...

...siis käsutas ta kuidagi oma pubekast pulli väikse männikese juurde seisma ja hakkas ise mulle lähemale tulema, vahepeal tegi nagu sööks midagi, ise kõõritas tegelikult vaadata mida mina teen neil näiliselt muretuil momentidel. Mina kustutasin täis saanud kaardilt vanu pilte, et uutele ruumi teha.
Lõpuks vahtis mulle napi paarikümne meetri pealt otsa ja siis... siis pasundas oma võimsa bassihäälega otse näkku. Rabavaikuses oli see bass piisavalt veenev, et teda mitte lähemale lasta, mõtlesin et jookseb viimaks ehmatusest veel minust üle, kui alles paari meetri pealt aru saab et inimene kükib nina ees. Tõusin vaikselt püsti ja ütlesin lase jalga sõber. Ega ta kohe ei läinudki, pasundas veel ja siis hakkas astuma, võttis hoo üles ja pullijunsu kaasa ning kadusid rabamändide vahele. Veel 5 minutit oli üle raba kuulda kaugenevaid bassimöirgeid.


Rabaväravad
Ämblikud on nagu kalamehed - varahommikul on neil juba võrgud üleval. Päeval on raba paksult parme ja kärbseid täis. Hommikujaheduses püüb võrk vaid päikesetõusu.

Üksik hommikune kiir on võrku püütud.

Wednesday, July 16, 2008



Põdralehm teeb minekut, vasikat pole näha, ju teda siis lihtsalt polegi.


Põdraemand sookaskede vahel vahib minuga minutijagu tõtt, nii et jõuan mõelda, ega ma mammi ja vasika vahele sattunud ei ole.

Lendab üle odrapõllu

Koos nagu sokk ja saabas

Odratolgus odrapõllus, naabrimehe vilja tallub. Sarved tüübil üsna tublid.


Soine luht ja sarveköntidega aastane sokk.